ob nakupu nad 40€, poštnina gratis!V trgovino

O nas

ob nakupu nad 40€, poštnina gratis!V trgovino
ob nakupu nad 40€, poštnina gratis!V trgovino
Žiga Legnar

KMETIJA LEGNAR

Zgodba naše kmetije se je začela pred nekaj leti. Na sončni legi, začetka Slovenskih goric, le nekaj kilometrov iz Maribora se nahaja kraj Celestrina – Malečnik. Celestrina oz. koren imena Celes, naj bi po nekaterih virih v latinščini pomenil božansko, divno.
In takšni so tudi vsi naši izdelki, ki jih pridelamo na naši butični kmetiji.

Čili Napoj oz. glavni akterji čiliji, kalijo in rastejo v idiličnem kraju. Najprej smo posadili en čili, potem tri čilije, kasneje že nekaj sto, tisoč. Nastal je celi čili cirkus. Ker nismo vedeli, kaj bi naredili s toliko čiliji smo skuhali prvi Napoj in takoj dobili reakcijo – Rdeča Lička. Obrodili so tudi rumeni čiliji, ki so bili precej pekoči in doživeli smo Rumeno mrzlico. Tisti rdeči in rjavi, pa so povzročili Solzne oči. 

Takšni so bili naši začetki. Danes se s ponosom in mednarodno prepoznavno kvaliteto izdelkov, ki se odraža v osvojenih večih nagradah ponašamo s preko 20 produkti iz in s čilijem. Razvijamo pa tudi nove inovativne produkte iz čilija, s katerimi vam želimo še naprej predstavljati raznolikost okusov čilija in razbiti mit in pogost stavek » Jaz pa ne jem čilijev, ker preveč pečejo.« Napoj izdelki so čiliji z okusom. Pri nas vsak najde nekaj zase, tudi tisti, ki ne jedo čilijev, ker »preveč« pečejo.

DOMAČE

Vsi naši pridelki so vzgojeni s pomočjo in z roko v roki z naravo. Ne uporabljamo herbicidov. Smo okolju prijazni, saj je narava naš prijatelj! Smo v fazi pridobitve EKO certifikata. Ekološka izbira je prava izbira.

Kmetija Legnar

NAGRAJENO

Naši izdelki so bili že večkrat mednarodno nagrajeni: 

 

  • Naše najboljše
  • Dobrote Slovenskih kmetij
  • Great Taste Award – Guild of fine food
 

VODENE DEGUSTACIJE

Na naši kmetiji ponujamo vodene degustacije za družbe med 10-20 ljudi. Naša vizija je približati okuse različnih čilijev, ki jih ustvarjamo skozi naše produkte. Vodena degustacija zajema predstavitev naše butične kmetije. Pozdravimo vas s prezentacijo našega staranega vinskega žganja s čilijem- Hajcer. Sledi sprehod po čili poti, do nasadov čilija.Tam si lahko po želji utrgate kakšen krasen eko plod čilija (v sezoni). Pot nadaljujemo po vinogradu, kjer je končna destinacija, Hiška čilija in vina. Tam boste uživali v najlepšem razgledu na mesto Maribor in širše. Vse skupaj popestrimo z aromatično vinsko spremljavo, našega vina Celestrin. Skozi celoten dogodek in druženje bomo spoznavali različne vrste čilijev in degustirali izdelke, ki jih vidite na prodajnih policah. Vabljeni tudi vsi tisti, ki do zdaj niste marali pekočega. Upamo si trditi, da vam bomo spremenili pogled na čili svet, in vam predstavili, da ni smisel samo v tem, da peče, ampak da imajo čiliji dejansko tudi vrhunski okus.

Nepozabno doživetje, kjer bo vsak grižljaj Napojno pekoč!

Kmetija Legnar
de_DEDeutsch