ob nakupu nad 40€, poštnina gratis!V trgovino

Visoke grede in zasaditev 2020 Napoj

ob nakupu nad 40€, poštnina gratis!V trgovino
ob nakupu nad 40€, poštnina gratis!V trgovino
Visoke grede

Visoke grede in zasaditev 2020 Napoj

Letos, smo se odločili da bomo v naše visoke grede zasadili različno zelenjavo. Lani smo namreč opazili, da so čiliji rastli in rodili malenkost slabše kot leta prej. Naše visoke grede čez zimo ne uporabljamo, protitočno mrežo odstranimo, populimo ven stare sadike (paradižnik, čilije) in jo pustimo čez zimo. Na pomlad populimo ven travo, malenkost prekopljemo in navozimo dodatno zemljo oz. večinoma humus. Na spodnji sliki je lepo opazno kako je spodnji material – veje, stebla in drug organski material strohnel in je na dnu naredil super gnojilo, ki ga bodo naše rastline počrpale skozi rast.

Visoke grede in zasaditev 2020 Napoj Čili Omake 1

Dodatno smo nasuli zemlje. Uporabimo mešanico zemlje in humusa. Potem zemljo enakomerno porazdelimo na visoki gredi in jo rahlo pograbimo.

Sledi zasaditev. Posadili smo kumarice, zemlje, brstični ohrovt, paradižnik, čili, papriko…pa verjetno še kaj. 😉

Vse skupaj smo potem zastrli s slamo. Iz izkušenj vemo, da boljše rodi in lepše raste če je zemlja zastrta. Drugo leto bomo poskusili zastreti s sekanci, koliko smo brali se še bolje obnesejo kot slama. Pri slami obstaja problem zelege polžov, ki se lahko naredijo pod zastirko. Upamo, da jih bo čim manj. 🙂

Deli

de_DEDeutsch