POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki ju izvaja Kmetija Legnar, Žiga Legnar nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Celestrina 13 a, 2229 Malečnik. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Čili – Napoj, na spletnem naslovu http://www.cilinapoj.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

 

 1. NAROČANJE IZDELKOV

Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini Čili –  Napoj na spletnem naslovu http://www.cilinapoj.si ali preko Facebook strani spletne trgovine Čili – Napoj na spletnem naslovu https://www.facebook.com/cilinapoj/ v zasebnem sporočilu ali preko Instagram strani https://www.instagram.com/napoj_chilli/  Naročanje poteka preko spleta vse dni v letu, 24 ur na dan.

Po oddaji naročila na spletni strani, kupec prejme obvestilo po navedeni elektronski pošti. V njem so navedeni izdelki in količina izdelkov, ki jih je kupec izbral ter znesek nakupa. Po oddaji naročila na Facebook strani vam odpišemo na zasebno sporočilo, kjer se dogovorimo o prevzemu in plačilu nakupa.

Kako poteka naročanje v spletni trgovini Čili – Napoj?

 1. Izdelke lahko najdete na spletni strani http://www.cilinapoj.si. Kliknete lahko na zavihek v meniju pod izbranim izdelkom ‘Želim naročiti’ ali na levi strani ‘Trgovina’, kjer se vam odprejo vsi izdelki, ki jih ponujamo.
 2. Če izberete opcijo ‘ Trgovina’ se vam prikažejo ponujeni izdelki. S klikom na ‘ Dodaj v košarico’, boste izdelek dodali v košarico.
 3. V košarico lahko dodajate poljubno število izdelkov. Ko izdelek dodate v košarico se vam na vrhu strani ob košarici izpiše števka (1 – pomeni en izdelek, 2 – dva izdelka itn.).
 4. Ko končate z dodajanjem izdelkov v košarico, se pomaknite s kurzorjem na ikono ‘rdečega vozička’ in kliknite ‘Prikaži košarico’.
 5. Izdelki, ki so v košarici že dodani, se bodo shranili za kasnejši nakup. Izdelke v košarici lahko tudi brišete in jih urejate s klikom na – ali +. Ob vsaki spremembi v košarici, morate klikniti na ikono ‘Posodobi košarico’.
 6. Ko dokončno oblikujete svoje naročilo, kliknite na ikono ‘ Nadaljuj na blagajno’.
 7. Vnesite svoje osebne podatke, pri čemer so polja z zvezdico obvezna. Zelo pomembno je, da pravilno vnesete vse podatke, še posebej pa so pomembni podatki o naslovu, na katerega vam bomo poslali naročene izdelke.
 8. Izberite način plačila, pri čemer je možno plačati po predračunu – nakazilo na TRR ali po povzetju ali PayPal.
 9. Še enkrat preverite, če so podatki naročila pravilni in potrdite naročilo s klikom na ikono ‘Zaključi nakup’, pri čemer morate sprejeti Pogoje poslovanja. Ko boste postopek naročila zaključili, boste v svoj e-poštni nabiralnik prejeli potrditev nakupa.
 10. Za nakup pridelkov ne izdajamo računov, saj nismo davčni zavezanci in jih v skladu z zakonodajo nismo dolžni posredovati.

 

 1. CENE

Cene so označene v evrih (EUR) in ne vsebujejo DDV, saj na podlagi 1.odstavka 94. člena ZDDV-1 ponudnik ni davčni zavezanec. Cene veljajo za nakup preko spletne trgovine Čili – Napoj, ki se vrši na spletni strani http://www.cilinapoj.si in za nakup preko Facebook strani Čili – Napoj, ki se vrši na spletnem naslovu https://www.facebook.com/cilinapoj/ ali preko Instagram strani, na spletnem naslovu https://www.instagram.com/napoj_chilli/ .  Blago lahko naročite ali prevzamete na naši kmetiji – Kmetija Legnar, Celestrina 13 A, 2229 Malečnik, po predhodnem dogovoru.

Cene veljajo do dne objave novega cenika oz. objave cen v spletni trgovine in ne vključujejo stroška poštnine.

 

 1. NAROČILA

Za oddajo naročila v spletni trgovini http://www.cilinapoj.si se ni potrebno registrirati. Po nakupu in ureditvi vašega naročila je potrebno samo navesti točne podatke. Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. V primeru, da ste željene izdelke naročili in naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v določenem roku, vas bomo o novem dobavnem roku obvestili preko spletne pošte. Ponudnik se obvezuje, da bo naročeno poslal v roku 4 delovnih dni.

 

 1. PREKLIC NAROČILA

Po zaključku nakupa kupec prejme obvestilo iz naslova naroci@cilinapoj.si, da je naročilo sprejeto. V sporočilu je naveden povzetek naročila in vse potrebne informacije za kupca, o postopku nadaljnjega poteka nakupa. Sporočilo velja kot informativni predračun. Kupec ima po prejetju takšnega sporočila dve uri časa  za preklic naročila.

 

Naročilo je možno preklicati izključno preko elektronske pošte na naslov:

naroci@cilinapoj.si. Zadeva naj vsebuje naslov: Preklic Naročila, v vsebini sporočila pa navedite vaše podatke (ime in priimek kupca, naslov, številko naročila).

 

 1. PLAČILO

Pri plačilu se lahko odločate med plačilom po predračunu ali plačilom po povzetju.

Po povzetju
Naročeno blago plačate dostavljavcu Pošte Slovenije ob prevzemu.

Po predračunu
Po oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli predračun. Naročilo bomo izvršili po prejemu plačila na naš TRR. Če želite, nas lahko za hitrejšo obdelavo po izvršenem plačilu o tem obvestite na elektronski naslov naroci@cilinapoj.si

 

 1. STROŠKI DOSTAVE

Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu, bo dostavljalec izbrane kurirske službe pustil sporočilo v nabiralniku, paket pa vas bo čakal na najbližji dogovorjeni poslovalnici ali drugače po dogovoru z dostavljalcem.

Naročene izdelke vam bomo poslali najkasneje v 3. delovnih dneh po prejetem naročilu. Odgovornosti za zamude ali napake ali poškodbe, ki bi se morebiti zgodile dostavni službi med / ob dostavi paketa, ne odgovarjamo.

Strošek dostave naročila je 3€ za osnovne pakete. V primeru večjega naročila je možen dogovor o dostavi in sicer prevzemu med ponudnikom storitev in kupcem. Ponudnik si v primeru večjih pošiljk oz. težjih paketov, pridružuje spremembo zaračunane poštnine, vendar ne več, kot je dejanska cena določene storitve po ceniku dostavne službe. Pri pošiljkah, ki so plačane po povzetju, si dostavna služba zaračuna dodatni znesek provizije v vrednosti  od 1,00€ naprej. V strošek dostave so že vključeni manipulativni stroški, stroški embalaže in ostalo. Strošek plačila po povzetju ni vključen in se obračuna posebej. Stranka pa vse skupaj plača kurirju dostavne službe.

 

 1. VRNITEV KUPLJENEGA BLAGA

V primeru, da po prevzemu blaga, naročeni izdelki niso po meri potrošnika ali z izdelki ni zadovoljen, ima potrošnik pravico, da ponudniku najkasneje v 14-ih dneh od dneva prejema oz. prevzetja pošiljke, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe. Za pisno obliko se šteje sporočilo izključno na e-mail naslov: naroci@cilinapoj.si

 

Pravica o odstopu od pogodbe in vračila kupljenega blaga, ne velja za izdelke, ki so bili izdelani po naročilu (personalizirana darilna embalaža, po naročilu izdelane omake, posipi in drugi artikli po dogovoru).

 

Potrošniki vrnejo izdelke po priporočeni pošti, skupaj s priloženim računom najkasneje v 20-dneh od sporočila o odstopu, na naslov ponudnika: Žiga Legnar, Celestrina 13 A, 2229 Malečnik.

 

Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, v nespremenjeni količini in v originalni nepoškodovani embalaži. Priložen mora biti prejeti račun. Veseli bomo pojasnila vašega vračila. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo.

 

Če kupec odstopi od pogodbe v skladu z določili, mu ponudnik vrne vsa opravljena plačila, ki se navezujejo na določen nakup. Vračilo plačila bo opravljeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30- dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe in vračila izdelka. V kolikor izrazite željo po vračilu kupnine, vam jo vrnemo izključno preko nakazila na vaš TRR, katerega številko nam morate pisno posredovati na email: naroci@cilinapoj.si

 

 1. PRAVICA DO ZASEBNOSTI PODATKOV

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja Žiga Legnar, nosilec dopolni dejavnosti na kmetiji (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Podatki o upravljavcu:
Žiga Legnar, nosilec dop. dejavnosti na kmetiji

KMETIJA LEGNAR
Celestrina 13 a
2229 Malečnik
Slovenija
DŠ: 61555100

T:041 268095

E:naroci@cilinapoj.si

Katere osebne podatke obdelujemo

– Osnovni kontaktni podatki (ime, telefonska številka, e-naslov);
– Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili);
– Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:
– kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago);
– kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
– kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete;
– kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:
– komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;
– sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;
– tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte in SMS sporočil);
– za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
– za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani;

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osnovne osebne podatke hranimo več čas, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh ali kot gost pustite vaše podatke.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila). Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja Žiga Legnar, nosilec dop. dejavnosti na kmetiji razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:
– ponudniki storitev marketinga;
– ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;
– dostavne službe.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:
– da od nas kadarkoli zahtevate:

 • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
 • dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
 • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
 • popravek netočnih osebnih podatkov;
 • omejitev obdelave, kadar:
  – oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
  – je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
  – osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
 • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
 • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
 • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

– pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

 

 1. OBVEZA ODGOVORNOSTI

Upravljalec strani in ponudnik Žiga Legnar nosilec dop. dejavnosti na kmetiji, Celestrina 13 A, 2229 Malečnik, se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na strani http://www.cilinapoj.si ali na strani https://www.facebook.com/cilinapoj/. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh oz. drugih medijev, ki jih uporablja ponudnik za prikaz svojih izdelkov. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

 

Fotografije, ki jih najdete na spletni strani http://www.cilinapoj.sii ali na strani https://www.facebook.com/cilinapoj/, so last upravljalca strani oz. ponudnika, če to ni drugače označeno. Fotografije je potrebno jemati kot simbolične, določene ne zagotavljajo lastnosti artikla.

 

Ponudnik si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. S spremembami pogojev želimo ustvarjati dobro poslovno okolje.

 

 1. PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina http://www.cilinapoj.si in vsi podatki na njej, slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja upravljalca strani.

sl_SISlovenian
de_DE_formalGerman sl_SISlovenian