Liofilizirani čili BHUT JOLOKIA
november 30, 2020
Black BOX: Great taste paket ⭐
december 8, 2020

Liofilizirani čili 🆘 CAROLINA REAPER ali TRINIDAD MORUGA SCORPION 🆘

Ocenjeno z 5.00 od 5 na podlagi ocene 1 stranke
(1 mnenje stranke)

2.90

NOVA Liofilizirana revolucija v svetu čilijev!

Liofilizacija je nizkotemperaturno sušenje – sublimacija globoko zamrznjenih plodov, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma, vitamini, minerali in sestava živila.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategoriji: , Oznake: ,
Opis

NOVA Liofilizirana revolucija v svetu čilijev!

Verjetno še niste slišali za liofilizacijo, ali pač?

Ko smo mi prvič slišali in okušali sadje, ki je bilo sušeno po postopku liofilizacije nas je popolnoma očaralo in prevzelo. Okusi in struktura je bila namreč boljša kot tista svežega sadeža. Ko smo poskusili jagodo, je bila ta polna okusa, noro aromatična in kar stopila se je v ustih. Skupni jezik smo našli z Majinimi hrustljavčki ( https://www.facebook.com/Majini-hrustljav%C4%8Dki-400347477197552), kjer smo skupaj povzročili liofilizirano pekočo revolucijo. Tako so nastali prvi testni liofilizirani čiliji.

Kaj sploh liofilizacija je?

Liofilizacija je nizkotemperaturno sušenje – sublimacija globoko zamrznjenih plodov, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma, vitamini, minerali in sestava živila.

Čilije smo na ta način spremenili v krhke balončke živih barv. Ohranili smo tako vse vitamine, minerale, barvo in pa seveda pekočino. Aroma in okus je pa NOR! Čili se kar stopi v ustih, potem se začne ples okusov in arom, takšnih nismo občutili niti pri svežih plodovih. Kasneje se razleže pekočine, okus pa še kar vztraja. Mislimo, da gre za koncentrat okusov. Eksplozija!

Izberiti med dvema izjemno pekočima čilijema. Trinidad Moruga Scorpion ali Carolina Reaper. Semena smo dobili od gospoda Ed Currie – njegovi plodovi Caroline Reaper so uradno spoznani za najmočnejše z več kot 2,1 mil. SHU (skovilov), glede na uradno Guinnessovo knjigo rekordov.

Če želite kupiti vse 2 opcije, potem  odprite zavihek AROMA paket, in izberite različne opcije.

Neto količina: 1 kom.

Pakirano v stekleni embalaži.

Hraniti na suhem, saj se čiliji hitro navlažijo in izgubijo svojo krhkost.

 

Dodatne informacije
Liofiliziran čili 1

Carolina Reaper Red, Trinidad Moruga Scorpion Red

Mnenja (1)

1 mnenje za Liofilizirani čili 🆘 CAROLINA REAPER ali TRINIDAD MORUGA SCORPION 🆘

  1. Ocenjeno 5 od 5

    Anne Marie

    Waaa, das ist top! Sehr scharf, hab erstmal bei euch ausprobiert, aber toll, ich mag es! Danke Chilli Napoj, ich mag Eure produkte! Liebe Grüße aus DE!

    • Žiga Legnar

      Anne Marie danke!! 🙂 Mfg, Žiga

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian
de_DE_formalGerman sl_SISlovenian