Sezona 2020 je bila ponovno obilna. Plodov je bilo ogromno, raznovrstnih, krasnih, super kvalitete.
Nekaj smo jih posušili, nekaj skuhali v omake, preostale pa smo vložili.
Tako smo naredili pekoče čili obročke.
Vas zanima, kako jih pripravljamo mi? 🙂
Pokazali vam bomo kako Jalapeno – pekoče obročke pripravimo mi!
- Najprej jih temeljito operemo. Mi uporabimo različne sorte Jalapeno, saj se tako okusi in pekočina med seboj povežejo in uskladijo.

- Nato vsak plod pregledamo, očistimo in nareže na obročke. Tako zagotavljamo selekcijo med plodovi in pustimo, ter nato vložimo samo najlepše in najbolj kvalitetne plodove. Ostale očistimo in posušimo.


- Nato napolnimo kozarčke, katere smo pred tem oprali in jih sterilizirali pri 110 stop. celzija. V vmesnem času uredim vrelno osnovo. Uporabimo vinski kis (nearomatizirani) in zmešamo z vodo v razmerju 1:2,5, dodamo začimbe. S to vrelno osnovo zalijemo pekoče obročke in zapremo s steriliziranim pokrovčkom. Kozarčke nato pasteriziramo približno 5 min, pri 80 stop. celzija.


- Končni produkt so hrustljavo vloženi pekoči obročki – Jalapeno. Našim strankam, ki so jih že poizkusili se zdi, kot da bi jedli sveže! 🙂

NAROČITE jih lahko tukaj: https://cilinapoj.si/vlozeni-cili/